Scapă De Durerile De Spate Prin Yoga

Citind acest articol, vei afla cum te ajută yoga să scapi de durerile de spate, dar și de alte dureri din organism.


Vei înțelege mecanismul de funcționare din spatele asanelor, care contribuie la întinderea, alinierea și întărirea corpului tău.Consolidarea musculaturii prin menținerea pozițiilor yoga


Yoga ajută la creșterea forței în mușchii și lucrează cu grupuri musculare foarte specifice, ceea ce nu se întâmplă în alte tipuri de exerciții fizice.


Menținerea pozițiilor în yoga nu se dorește a fi incomodă.


Cu toate acestea, necesită concentrare și utilizarea specifică a mușchilor în întregul corp.

Forța musculară se îmbunătățește rămânând în aceste poziții yoga și încorporând diverse mișcări.


Multe dintre posturile din yoga întăresc cu ușurință mușchii din spate, precum și mușchii abdominali.


Spatele și mușchii abdominali sunt componente esențiale ale rețelei musculare a coloanei vertebrale, ajutând organismul să mențină o poziție verticală și mișcare corectă.

Când acești mușchi sunt bine întreținuți, durerile de spate pot fi mult reduse sau dispar complet.


Întinderea și relaxarea din yoga


Yoga încorporează întinderea și relaxarea întregului corp, ceea ce reduce tensiunea în mușchii purtători de stres.


În plus, asanele din yoga implică mai mult decât o simplă întindere a mușchilor, pentru că ele duc și la întinderea nervilor - cel mai important aspect, de fapt, pe care puține școli de yoga îl înțeleg.


Odată ce nervii se pot întinde, se vor întinde automat și mușchii. Durerea apare atunci când nervii sunt prea scurți.


Iar scurtarea nervilor ține de starea noastră de stres: cu cât suntem mai stresați, cu atât mai încordați și mai „pliați” sunt toți nervii noștri.


Yoga necesită ca individul să țină posturi blânde, oriunde între 10 și 60 de secunde.


În interiorul poziției, anumiți mușchi se flexează, în timp ce alții se întind, promovând relaxarea și flexibilitatea mușchilor și articulațiilor.


Pentru persoanele cu dureri de spate inferioare, întinderea este foarte importantă.

De exemplu, întinderea musculaturii hamstring (în partea din spate a coapsei) ajută la extinderea mișcării în pelvis, scăzând stresul pe partea inferioară a spatelui.


În plus, întinderea corpului prin exerciții de yoga crește fluxul de sânge, permițând curgerea substanțelor nutritive, captarea și eliminarea toxinelor, și alimentarea generală a mușchilor și țesuturilor moi din partea inferioară a spatelui.


Respirația este considerată foarte importantă în timpul pozițiilor yoga.


În timp ce mențineți o poziție, tendința este să mențineți respirația.


În schimb, intenția noastră este de a avea o respirație profundă, liberă și ritmică atât prin nas, pe inspirație, cât și pe expirație.


Calitatea respirației determină calitatea practicii de yoga.

Acest lucru va determina un corp relaxat și va încuraja circulația puternică.


De asemenea, ne recondiționăm subconștientul și materia cenușie a creierului, prin noile sinapse ce se formează, încât ne formăm pattern-ul că putem fi relaxați în orice situație din viață.


Tocmai de aceea, aceasta relaxare yoga se va exinde și în afara momentelor în care suntem pe salteaua de yoga.


Postura, echilibrul și alinierea corpului prin yoga


Pozele yoga sunt menite să antreneze corpul să fie sănătos și suplu.


Practica și aplicarea consecventă vor avea ca rezultat o postură îmbunătățită și un sentiment crescut de echilibru, cu capul, umerii și pelvisul în aliniere adecvată.


În plus, spre deosebire de multe alte forme de exercițiu fizic, yoga ajută la întinderea articulațiilor, a tendoanelor, a inclusiv a coloanei verterbrale, pe care o detasează.


Asanele din seriile de aliniere întăresc ambele părți ale corpului în mod egal.


Alinierea corectă a corpului și o postură bună, care ajută la menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale, sunt o parte importantă a reducerii sau evitării durerilor inferioare de spate.


Conștientizarea corpului tău prin yoga crește odată cu practica


În teorie, poziționarea și repoziționarea specifică nu numai că limitează corpul, dar îi antrenează pe oameni să înțeleagă limitările corpului lor.


O conștientizare crescută acționează ca o măsură preventivă, prin faptul că individul va ști ce tipuri de mișcări trebuie și nu trebuie evitate.


Cu timpul, înveți să te relaxezi complet, moment în care flexibilitatea apare.


De fapt, suntem complet flexibili de la natură, inclusiv ca și adulți.


Însă mintea conștientă ne ține ancorați în ideea lui „nu, nu se poate să îmi duc piciorul acolo”, „nu, nu se poate să mă ridic în această poziție” etc.


Odată ce renunțăm la mintea conștientă, corpul începe să ia formele pe care i le recomandăm, fără a urmări o anumită formă, fără a avea un scop final.


Scopul final, dacă ar fi să numim unul, este relaxarea completă.


Atât de completă, încât să uităm total de noi, de profesori, de ceilalți oameni alături de care practicăm yoga...Purna Akanda Asana for a full stretch of the sciatic nerve

Sper că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine cum yoga acționează asupra organismului nostru, încât ne ajută să scăpăm de durerile de spate (cervicale, toracale, lombare, sacrale), de articulații, tendoane etc.


Într-un articol viitor, voi continua povestea despre cum yoga ne eliberează de aceste dureri, discutând despre un alt aspect relevant:


Cum durerile de spate sunt cauzate de stres și cum starea noastră psihică precară ne poate provoca aceste dureri de spate.


Iar dacă vrei să încerci un curs de Yoga Tradițională, care îți rezolvă și problemele cu spatele, printre multe alte beneficii pe care le aduce sănătății tale, te invit să te programezi la un curs de Traditional Yoga Asanas sau să te abonezi si să urmărești când mai organizăm Free Yoga Demos.

Sănătate maximă,

Daiana Rădulescu daiana@minimalizo.com

www.yogalize.com


64 afișare0 comentariu

©2017-2021 by YOGALIZE - Happiness Through Mindfulness

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now